Suunnittelijan ammattitauti

Päässä surisee, ideat lentää ja vähän pulssikin nousee. Etusormi klikkailee vimmatusti hiirtä, välillä pakko sutata jotain ruutupaperille. Vähän väliä kiroan ja soimaan, joko taas tämä muka pitää tehdä? Välillä taputan itseäni selkään (kuvainnollisesti – onneksi) ja hihkun jotain hyvää ideaa.

Ennen yrityksen perustamista (eli kun odotin starttirahapäätöstä) suunnittelin tulevalle firmalleni logoa. Versioita tuli ja meni kuin postin postisia. Kun sitten viimein olin johonkin tyytyväinen, suunnittelin flyerit ja käyntikortit. Ne käyntikortit ovat edelleen koskemattomina kaapin perällä, enkä flyereitakaan juuri jakanut. Ehdin muuttaa ilmettä tai vähintäänkin kyllästyä muka vanhaan ilmeeseen ennen kuin “vanhat käyntikortit” edes kolahti postilootaan. Ei kai niitä nyt enää voinut jakaa, jos ei ne vastaa yrityksen graafista ohjeistoa – herttinen aika.

Ensimmäiset käyntikortit joihin olin oikeasti tyytyväinen, sain käsiini helmikuulla. Nyt huomaan katsovani niitäkin jo hieman huulia mutristaen. Jotain pitäisi muuttaa. Nettisivuni uusin jo kertaalleen tänä vuonna – tässä suht tuoreessa blogissanikin olen niitä hehkuttanut – mutta mitäs taas tapahtuikaan?

Eilen illalla avasin taas omat sivuni ja kyllä vain. Uutuuden viehätys oli kadonnut – sivut alkavat näyttää paljon huonommilta kuin ovatkaan. Nyrpistellen havaitsen kaikkia vikoja ja muka vikoja. Ruutuvihko aukeaa ja lähden kaavailemaan uusia sivuja. Aivan alusta lähtien – vanhalla pohjalla en tee enää mitään. Myös käyntikortteihin tulee pieniä muutoksia, mutta ei liikaa – ne kun ovat oikeasti aika hyvät.

Uusien sivujen tyyliä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.