Miten hinnoitella oma työ +yritys nousuun -haaste!

Saat eteesi tarjouspyynnön. Tiedät tuotteen valmiiksi saamiseen kuluvan ajan. Selaat aiemmin raapustamaasi hinnastoa ja alat pureskella huuliasi. Alat miettiä, pyydätkö tuotteestasi liikaa? Mitä jos se menee yli asiakkaan budjetin ja jäät taas ilman töitä? Venkslaat ja laskeskelet uutta hintaa, lähetät mahdolliselle asiakkaalle vastauksen ja hymyilet. Hinnasta menit lohkaisemaan kolmanneksen, mutta ainakin olit reilu ja mukava. Kuulostaako tutulta?

Valtaosa yksinään toimivista yrittäjistä kohtaa tämän ongelman; paljonko kehtaa veloittaa? Etenkin juuri graafisilla suunnittelijoilla ja muilla jotka tarjoavat palvelua, eikä fyysistä tuotetta, tämä ongelma on valtava. Tilannetta ei auta tekijöiden kasvava määrä, eikä se, että isolle osalle potentiaalisista asiakkaista on ihan ookoo tehdä lehtimainos itse – paintilla. Toisin sanoen kassavirta on olematon, eikä omaan markkinointiin riitä rahaa, jotta saisi itseään nopeasti esiin. Miten sitten ratkaista tilanne?

Ensinnäkin, tee perusteellinen liiketoimintasuunnitelma kaikkine laskelmineen, jolloin saat aikaan järkevän tuntitaksan. Muista arvostaa omaa osaamistasi ja olla realistinen myyntimäärissä. Ota huomioon, että yrittäjän päivään kuuluu paljon muutakin, kuin itse palvelun tuottamista. Yksi hyvä alusta liiketoimintasuunnitelman tekoon löytyy esimerkiksi yrityssuomen sivuilta>>.

VINKKI! Muista loma-ajat. Laske vuoden ympäri myytävien palveluiden myyntiajaksi 11 kuukautta. Starttirahahakemusten käsittelijätkin tykkäävät.

HAASTE! Joskus liiketoimintasuunnitelma hieman unohtuu, eikä sitä tule toteutettua ihan niin kuin oli sitä kirjoittaessa ajatellut. Yksi pika-apu yrityksen liikevaihdon piristykseen on tehdä 10 idean lista. Otatko haasteen vastaan? Nappaa tyhjä paperi. Ruutu, viiva, valkoinen, valkaisematon, sama se. Tee se nyt.

Kirjoita otsikoksi “10 asiaa jotka voin tehdä yritykseni hyväksi”. Sitten alat listata ja toteutat ne kuluvan viikon aikana. Palaa kertomaan miten sujui, keksitkö 10 asiaa ja miten niiden toteuttaminen vaikutti kassavirtaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.