Miten hankkia asiakkaita?

Tämän asian kanssa painii niin aloittavat yrittäjät, kuin “vanhatkin”. Mistä saa lisää asiakkuuksia?

Markkinointikeinoja on lukemattomia. Jos pätäkkää löytyy enemmänkin, niin eikun mainoksia telkkariin ja bussien kylkeen. Useimmat yrittäjät haluavat kuitenkin edullisia keinoja nostaa itseään ylös massasta. Ilmaisia/pienellä budjetilla toteutettavia keinoja on monia, mutta tee kuitenkin mieluummin muutama toimenpide kunnolla, kuin monta huonosti.

Mitä ne ilmaiset tai edulliset markkinointikeinot sitten on?

Jalkaudu kylille ja messuille flyereiden kanssa, kirjoita blogia, järjestä pieni tapahtuma, kokeile pientä tekstarikampanjaa, pyydä tuttua toimittajaa tekemään yrityksestäsi tai tapahtumastasi artikkeli paikalliseen lehteen, osta budjettiisi sopiva facebook/instagram-mainos. Jos yritykselläsi ei ole omaa facebook-sivua niin perusta sellainen. Jaa, tykkää, keskustele. Verkostoidu someryhmissä ja yhdistyksissä.

Ovatko nettisivusi kunnossa? Jos ei, niin olethan ainakin aktiivinen sosiaalisessa mediassa? Suosittelen ottamaan pari-kolme sosiaalisen median kanavaa ahkeraan käyttöön. Ei niin, että täytät seuraajiesi seinää jatkuvasti, vaan esimerkiksi yksi tai kaksi päivitystä viikossa. Twitterissä ja Instagramissa on suotavaa olla aktiivisempi, mutta esimerkiksi Facebookissa jatkuva spämmäys saa helposti klikkaamaan “en tykkääkään”. Valitse kanavat sen mukaan, missä itse viihdyt ja missä potentiaaliset asiakkaasi viihtyvät.

ps… Kiinnittikö koira huomiosi? Suurimpaan osaan ihmisistä vetoaa eläin- ja lapsikuvat.

FACEBOOK-VINKKI! Julkaisun ajankohdalla on väliä. Ei ole kovin järkevää julkaista päivitystä uudesta nettikaupastasi kello 7 aamulla, sillä jos se ei saa nopeasti edes muutamia tykkäyksiä/jakoja, se hukkuu uutisvirtaan nopeasti. Mieti tätä oman kohderyhmäsi kantilta, mihin aikaan he käyttävät facebookkia ja mihin tarkoitukseen? Huom! Voit myös ajastaa julkaisun tiettyyn aikaan.

Muista isänpäivät, uudet vuodet, vaput ja juhannukset. Alennuksia ei ole mikään pakko antaa, mutta tämän-päivän-toivotukset saavat yleensä aikaan hyvin tykkäyksiä. Tykkäykset taas tuovat yrityksesi sivuja enemmän näkyviin ja voi hyvinkin poikia uuden asiakkaan.

Some on niin helppo kanava tuoda itseäsi esille, mutta siellä voi myös helposti villiintyä, sanoa asioita joita et naamatusten kehtaisi sanoa. Mieti miten käyttäydyt. Valitettavasti negatiiviset asiat muistetaan pidempään kuin positiiviset. Jos hyvien käytöstapojen vastaisesti huutelet foorumeilla aivan mitä sattuu – saattaa potentiaalinen asiakkaasi nähdä ja mennä tarkistamaan profiilisi, huomata työpaikaksi merkityn yrityksesi ja tehdä päätöksen “Tästä puljusta en ainakaan osta mitään”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.