Minuuttilista

Tuntuuko että päivät vaan valuvat ohi, illalla on vaikea edes kerrata mitä kaikkea on tullut tehtyä? Aikaisemmassa postauksessa puhuinkin jo kotitoimiston hyvistä ja huonoista puolista, sekä yrityksen hyväksi-listasta. Seuraava aihe sivuaa näitä ja pätee erittäin hyvin kotitoimistolaisiin, mutta myös muihin yrittäjiin, jotka tunnustavat ajankäytön suunnittelun olevan hieman hukassa.

Useamman viikon sairastelun jälkeen tuntui todella haastavalta ottaa itseään niskasta kiinni ja oikeasti saada taas yrityksen pyörät pyörimään. Tarvoin eteenpäin reilun viikon, yrittäen saada rästit tehtyä, tekemällä hieman kaikkea yhtäaikaa mutta lopulta kuitenkaan saamatta saatettua ihan loppuun sitä mitä oikeasti piti.

Aloitin tekemällä listan, johon luettelin työn alla olevat projektit (niin henkilökohtaiset kuin työhön liittyvät) sekä jokaisen alle muutamia steppejä, joilla saisin kutakin projektia vietyä eteenpäin. Täytin kokonaisen A4sen. Osa stepeistä oli pieniä, osa isompia kokonaisuuksia. Projekti-lista tuntui toimivan hyvin ensimmäisen viikon. Sain vetää useampia kohtia yli. Sitten jäin jumiin. Jäljelle jääneet stepit eivät tuntuneet houkuttelevilta, vaan liian isoilta ja aikaa vieviltä ja aloin epäröidä olivatko ne sittenkään huomioni arvoisia asioita.

Tällä hetkellä on testissä ”minuuttilista” ja se tuntuu toimivalta! Yrittäjillä ei monesti riitä 8 tuntia työpäiväksi, mutta itse päätin tehdä listan kuitenkin sen 8 tunnin mukaan, sisältäen ruokatunnin, taukojumpan jne. Pidän edelleen minuuttilistan rinnalla isompien taskien listaa, koska hei, mikä tuntuis paremmalta kuin ruksata nekin yli!

Miten sitä listaa sitten käytetään? Kahdeksan tunnin päivää tehdessä, käytössäsi on 480 minuuttia. Listaa ensin asiat jotka on pakko tehdä tänään (tai huomenna, itse teen listan edellisenä iltana) ja merkitse 5 tai 10 minuutin tarkkuudella, miten paljon aikaa kuhunkin asiaan aiot käyttää. Kun olet suorittanut tehtävän, yliviivaa ja lisää käytetty aika toiselle reunalle.

Kuvassa oleva listahan on sitten ihan lavastustarkoituksessa tehty mallikuva, oikeasti käytin tänään vanhaa revittyä kirjekuorta johon suttasin taskini niin, ettei kukaan muu sitä osaa lukea.

Mitä luulet, aiotko kokeilla?

Ps. Älä täyttämällä täytä listaa jotta saisit 480 minuuttia täyteen, sillä päivät voivat tuoda yllätyksiä 🙂

Pps. Sain vetää yli yhden ison taskin, nimittäin viimein Lakka Dsignin oma Tilaajan opas on valmis ja ladattavissa nettisivuilla – jeee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.