Aputoiminimi

Muutama kuukausi sitten katselin tilejä ohimoja hinkaten. Vain pari pienehköä maksua tulossa yritykselle, henkilökohtainen tili aika vähissä, eikä sinnekään napsahda säännöllisesti muuta kuin alle satasen lapsilisä. Mitä hittoa sitä keksisi? Aluksi ajattelin lisääväni jonkin palvelun mainostoimistolleni, mutta pää tuntui tyhjältä. Nekin ideat joita sain, olivat sellaisia joissa kohderyhmä olisi melko suppea. Tuntui että tarjoan jo aikalailla kaikkea, mitä osaan. Lisäksi halusin jotain fyysistä työtä, tämän jatkuvan tietokoneella istumisen lisäksi. Piti mennä laatikon ulkopuolelle.

Sitten tuli SE ajatus. Palvelu, jota voisin tarjota kuluttajille! Palvelu, jonka kuluttaja saisi kotitalousvähennyksiin. Pari viikkoa taisin ajatusta mutustella, laskeskelin tehtäviä hankintoja ja palvelulle hintaa. Pohdin nimivaihtoehtoja. Sitten vain klikkailin itseni prh:n sivuille ja lisäsin yritykseni alle aputoiminimen Villapölly. Tähän mennessä olen pari vakiopaikkaa saanut hoidettavakseni ja niillä pystyn hyvin kustantamaan juokseviat kuluja, kuten puhelimen, netin ja ohjelmistojen kuukausimaksut. Yllättäen, vaikkakin toivotusti, aika pian aputoiminimen perustamisen jälkeen, alkoi niitä päätyön töitä puskea joka suunnalta.

Kuvanottohetkellä vaiheessa oli logo + brändivärit, nettisivut, lähetyslistat ja vaikka mitä..

Miten sitten jakaa ns.kahden yrityksen pyörittämisen, kun käsipareja on vain yhdet? Tapoja on varmaan yhtä monta kuin on yrittäjiäkin, mutta itse tein ihan ensimmäisenä selkeän kalenterin vuodeksi eteenpäin. Milloin pidän lomaa, mitkä päivät työskentelen pääyrityksessä, mitkä päivät varaan aputoiminimelle, milloin olen koulutuksessa jne. Koska ajatuksena oli pitää aputoiminimen toiminta vähän kuin sivutoimena, olen jakanut viikkoni niin, että Villapöllyn toiminnalle on varattu maksimissaan 2 päivää viikossa. Tietenkin kalenterista täytyy joustaa, jos vaikka suunnittelutöitä ei ole tiedossa ja siivouksille on kysyntää niin sitten siivoamaan.

Yrittäjänä ollessa älytön kiire onkin muuttunut positiiviseksi ongelmaksi. Nykyään kiire tarkoittaa sitä että todennäköisesti saa jonkinlaisen tilin työstään.

“Kahta yritystä” pienellä paikkakunnalla pyörittäessä voi käydä niinkin, että kun mainostat uutta palvelua, luullaan että olet perustanut sen edellisen tilalle. Pidä siis huoli, että mainostat molempia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.